Första blogginlägget, det här är vi.

Välkommen till vår nytillkomma blogg!
Vi kände att vi har mycket att dela med oss av inom kategorierna mat och träning och startade därför denna blogg.


Vi är ett par från Eskilstuna som mött ett antal olika problem i kampen för vår hälsa. Ja vi kallar det kamp, för det är precis vad det är för många. Många vill gå ner i vikt andra vill gå upp i muskelmassa och vissa måste gå upp i både muskler och fett. Att slarva med kosten innebär att kroppen får svårt att nå något av dessa mål. Även träningen är en mycket viktig del av hälsan och som ni kommer upptäcka är vi Friskisfrälsta. Vi tränar på och brinner för Friskis & Svettis Eskilstuna. Framför allt tränar vi i gymmet men går gärna på olika pass också.

För att presentera oss ytterligare tänkte vi beskriva våra mål med träningen.
Aro väger idag 61 kg till sina 174 centimeter. Han håller på att återhämta sig från en lite för kraftig viktnedgång från 100 kg. Han siktar på att väga 66-70 kg. Den träningsform han utövar mest är löpning där målet ständigt är att förbättra sina tider men även att någon gång springa Göteborgsvarvet och Stockholm Marathon. Han vill även börja springa kortare distanser för en friidrottsklubb. För att gå upp i vikt och stärka kroppen tränar han också styrketräning 3 gånger i veckan. Hans största problem har varit vänsteraxeln som vid tre tillfällen hoppat ur led.

Tilda väger idag 72 kg till sina 165 centimeter efter en viktnedgång på 7 kg. Hon vill gå ner till omkring 62-65 kg. Hennes favoritträningsform är också löpningen vilken hon har haft en del problem med på grund av återkommande förkylningar. Träningsmålen är att bli både starkare och snabbare. Ett konkret mål är att hon vill kunna lyfta sig själv i en chinsstång. På Å-varvet, en kvartsmara, som går av  stapeln i juni här i Eskilstuna siktar hon även på att komma under 58 minuter.

Vi kommer att dela med oss av våra tränings- och matvanor samt konkreta tips om hur du vinner din hälsa.

Tjabba tjena köttbulle!


Kommentarer
Johanna

Ska bli kul att följa!

2012-11-20 @ 15:47:31
URL: http://johanna.livskick.nu


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

arosochtildashalsa.blogg.se

En blogg om den vardagliga kampen för din hälsa med fokus på träning och mat.

RSS 2.0